среда, 16 марта 2022 г.

16 березня. Середа

 Тримайтеся, мої ГЕРОЇ та ГЕРОЇНІ! Виконуйте звичні справи, якщо можете, дивіться мультики та відеоролики, які допоможуть вам розслабитися. Все буде Україна! 

Пропоную до уваги ПРАКТИКИ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ СТАБІЛІЗУВАТИСЯ, якщо ви відчуваєте, що "земля йде з-під ніг". Для дітей та батьків.

Контроль стоп, спини, очей і рук

Сядьте стійко, наскільки це можливо. Якщо ви опираєтеся на стінку стільчика, опирайтеся. Відчуйте, як щільно “вм’ялися” в стільчик. У людини є кілька точок опори й контакту, завдяки яким вона може вийти зі стану паніки та стресу й допомогти собі не потрапити в стан травматизації.

Перше — це стопи. Що б не відбувалося, перевіряйте в себе і своїх дітей, наскільки стійко стоять стопи. Подивіться зараз на ваші ноги. У той момент, коли ви чуєте інформацію, що вас лякає, постарайтеся одразу подивитися на свої ноги. Коли з’являється контакт із ногами, з’являється можливість рухатися.

Друге — спина. Якщо у вас є можливість на щось опиратися, зробіть це. У той момент, коли стає страшно, притуліться до стіни чи до спинки стільчика.

Третє - очі. Озирніться своєю кімнатою. Подивіться, що видно навкруги. Якщо поруч із вами хтось є, зустріньтеся з ним / нею поглядом. Коли страшно, ми говоримо “у мене в очах потемніло”, тобто виходимо із зорового контакту. А ще, коли стає страшно, у нас розширюються зіниці, щоб охопити поглядом більшу кількість об’єктів. Буває, усе “пливе” перед очима, а буває, в очах темніє. Тож спробуйте покліпати очима і знайти якусь яскраву точку навкруг, аби сфокусуватися.

Четверте — руки. Стисніть і розтисніть свої руки, потріть їх. У той момент, коли ми тремо руки, допомагаємо вийти собі з фази стресу. Далі обійміть себе. Коли нам страшно й ми потрапляємо у фазу сильного стресу, втрачаємо контакт зі своїм тілом. Ми буквально “вилітаємо” з нього. Але тільки тіло може витримати те напруження, з яким ми стикаємося. Якомога частіше замотуйтеся в плед.

Покладіть ліву руку під праву пахву і праву руку — на плече. Порухайте лівою рукою, постукайте себе по правому плечу. Це допомагає повернути “контейнер” нашому тілу.

Для дитини цю вправу треба модифікувати так: запропонуйте, аби вона поклала руку собі на плече, і скажіть, що це наче ви або янгол її захищаєте. Якщо ваші діти вірять у янголів-охоронців, зараз саме час це використати. 

Створіть свого янгола, який буде охороняти вас: https://www.youtube.com/watch?v=0aDcgLiGttQ




А тепер поклади свого янгола біля себе, подивись відео до уроку з математики:


Підготуй чорнетку та виконай завдання за посиланням:
https://vseosvita.ua/test/start/sng442


Якщо є можливість, напиши мені коротенького листа (на українській або російській мові, не важливо) про те, що ти хотів би зробити, коли закінчиться війна. Поділись зі мною своїми планами та думками. Я буду чекати! Мирного неба над головою!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

29 квітня. П'ятниця

 Математика: с.113, №1 (2, 3) - письмово ЯДС: С.86-усно. Зошит:с.58-59. Вітаю Вас з завершенням навчального року! Він був неймовірно складни...